Wpisany przez Administrator
|
czwartek, 25 stycznia 2007 17:39 |
SPÓD: 1/2 szklanki masła, 1/3 szklanki cukru, 1/4 łyżeczki wanilii, 1 szklanka mąki pszennej, 1/4 dżemu malinowego, truskawkowego; NADZIENIE : 250g twarożku, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczka wanilii, 2 jajka; POLEWA : 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka cynamonu, 2 l jabłka w plasterkach, 1 szklanka migdałów w plasterkach Spód : masło i cala resztę ucieramy i wykładamy masę na tortownice średnicy 25cm i smarujemy dżemem. Nadzienie : serki, cukier i wanilię ucieramy, dodajemy po jednym jajku i wylewamy na spód. Polewa: cukier z cynamonem mieszamy z plasterkami jabłek i nakładamy na nadzienie, posypujemy migdałami i pieczemy przez 75 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż ciasto nabierze złotego koloru, po schłodzeniu smacznego !!!!
Paweł z Rzeszowa - przepis z sieci
|
Poprawiony: poniedziałek, 01 października 2007 18:08 |