Menu Content/Inhalt
BAWARSKI TORT JABŁKOWY PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 17:39

SPÓD: 1/2 szklanki  masła, 1/3 szklanki cukru,  1/4 łyżeczki wanilii, 1 szklanka mąki pszennej, 1/4 dżemu malinowego, truskawkowego;
NADZIENIE :  250g twarożku,  1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczka wanilii, 2 jajka;
POLEWA : 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka cynamonu, 2 l  jabłka w plasterkach, 1 szklanka migdałów w plasterkach
Spód
: masło i cala resztę ucieramy i wykładamy masę na tortownice  średnicy 25cm i smarujemy dżemem.
Nadzienie : serki, cukier i wanilię ucieramy, dodajemy po jednym jajku i wylewamy na spód.
Polewa: cukier z cynamonem mieszamy z  plasterkami jabłek i nakładamy na nadzienie, posypujemy migdałami  i pieczemy przez 75 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż ciasto nabierze złotego koloru,  po schłodzeniu smacznego !!!!

Paweł z Rzeszowa  - przepis z sieci

Poprawiony: poniedziałek, 01 października 2007 18:08
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information