Menu Content/Inhalt
TORT CZEKOLADOWY PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 17:44

Chętna jestem na wszelkie uwagi, zachwyty i reklamacje:)
25 dkg obranych migdałów,  25 dkg cukru, 10 jaj, 2   tabliczki czekolady, cytryna, szczypta mielonej wanilii
Utrzeć cukier z żółtkami, aż masa spieni się i zbieleje, dodać sok z cytryny i wanilię, a na końcu zmielone migdały i ubitą na sztywno pianę. Delikatnie wymieszać, nałożyć połowę tej masy do tortownicy, wyrównać; do drugiej połowy masy dodać utartą czekoladę, ostrożnie wymieszać, nałożyć na wierzch  poprzednio ułożonej masy, razem upiec. Po ostygnięciu polukrować pomadką czekoladową.
No właśnie bez masy, a nie powinno się rozpaść bo białka trzymają.

Smacznego-Iśka

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information