Menu Content/Inhalt
SERNIK Z TRUSKAWKOWĄ GALARETKĄ PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:08
ok. 1/2 kg truskawek (malin, jagód), 1,2 kg tłustego sera twarogowego (lub półtłustego), 3 jajka, 1 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki masła, 1 torebki galaretki truskawkowej (lub innej, dobranej do owoców), 300g biszkoptów
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami, dodać zmielony ser i dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Do masy serowej dodać połowę galaretki (czyli 1 opakowanie) oraz pianę ubitą z białek, wymieszać. Pozostawić najładniejsze owoce do przybrania, a resztę pokroić i dodać do masy serowej. Wymieszać.
Małą tortownicę wyłożyć biszkoptami. Masę serową przełożyć do tortownicy, wierzch przybrać truskawkami. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

wg Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information