Menu Content/Inhalt
PATE CHINOISE albo CIASTO PASTERSKIE PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:29

1 puszka skondensowanej zupy pomidorowej (ok.288g), 1 kg ziemniaków, 1/2 kg mięsa mielonego, 1 puszka kukurydzy (ok.300g)
Ziemniaki obrać i ugotować.
Mięso mielone przesmażyć, po czym odcedzić nadmiar tłuszczu i wymieszać z zupa z puszki. Zrobić z ziemniaków puree (można dodać łyżkę lub dwie mleka). Do żaroodpornej brytfanny kłaść kolejno: mięso mielone, na to odsączoną kukurydzę i na końcu warstwę ziemniaków. Zapiekać w piekarniku 180 C, ok. 1/2 godziny, aż ziemniaki nieco się przyrumienią.
Danie nieskomplikowane i szybkie, bardzo popularne w prowincji Quebec i lubiane przez (!) dzieci.
wg Ewy Maciasz z Quebec - przepis z sieci

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information