Menu Content/Inhalt
SZPINAK NA OSTRO PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:31

ok.1/2 kg szpinak (w dowolnej postaci - mrożonka lub świeże liście), 1 łyżeczka masła, 1 łyżka śmietany, 4-5 ząbków czosnku, sól, pieprz
Szpinak doprowadzamy do momentu gdy stanie się papką. To znaczy rozmrażamy lub obgotowujemy i kroimy. Przekładamy do garnka (np. rondelka). Gdy jest gorący należy dodać masło oraz śmietanę. Następnie dodajemy czosnek (w zależności od gustu, ja dodaję 4 - 5 ząbków na paczkę mrożonki), pieprz. Dusimy 5 - 10 minut. Uwaga ! należy szpinak odparować. Soli należy dodać na samym końcu, gdyż jej smak szybko ginie. Można skropić (delikatnie) sokiem z cytryny. Podawać na gorąco.
wg Wojtka Maja - przepis z sieci

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information