Menu Content/Inhalt
SZKLANY GARNEK PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:32

1/2 kg oczyszczonych liści szpinaku, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki masła, 1/2 szklanki kremówki, 2 żółtka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić osączony z wody szpinak i chwilkę poddusić, aby stał się miękki. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do szpinaku, wymieszać, doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Raczej nieduże szklane naczynie (potrawa będzie efektownie wyglądała) posmarować lekko masłem na dnie i wyłożyć ciasną warstwą szpinaku.
Kremówkę ubić na sztywno, dodać żółtka, dokładnie wymieszać i wyłożyć na szpinak.
Zapiekać w dobrze nagrzanym piekarniku, aż wierz pięknie się zarumieni. 
Podawać z młodymi ziemniakami.
Przepis własny

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information