Menu Content/Inhalt
FARSZ BAKALIOWY DO STRUCLI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:35
100 g czerstwego piernika, 50 g rodzynek, 100 g orzechów, 50 g fig, 2 łyżki posiekanej smażonej skórki pomarańczowej, 1 łyżka posiekanych suszonych moreli, 1 łyżka posiekanych suszonych śliwek, 150 ml gęstej śmietany, 2 żółtka, 50 g masła, 80 g cukru pudru
Orzechy zemleć, piernik zetrzeć na tarce i połączyć ze śmietaną oraz żółtkami utartymi z cukrem na pulchną masę. Dodać pozostałe bakalie i stopione masło. Dobrze wymieszać.
Po nałożeniu farszu na ciasto, zwinąć w ciasny rulon, a następnie skręcić 2-3-krotnie wokół osi. Ciasto posmarować po wierzchu białkiem i włożyć do formy wysmarowanej masłem. Pozostawić do wyrośnięcia.


KUCHNIA nr 1/95
Poprawiony: czwartek, 25 stycznia 2007 20:42
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information