Menu Content/Inhalt
SOCZEWICA Z SUSZONYMI GRZYBAMI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:50

Soczewice i suszone grzyby moczysz podobnie jak fasole, kilkanaście godzin, potem gotujesz do miękkości. Poziom wody utrzymuj taki, żeby soczewica była ledwo co zalana. Jak będzie miękka, posól do smaku.
Zrób zasmażkę z podrumienioną cebulką, dodaj do soczewicy, wymieszaj, zagotuj i gotowe. Jak lubisz, możesz doprawić kwaskiem cytrynowym. Ja najchętniej jem taką soczewicę jako dodatek do jajecznicy.
Smacznego

wedługBogusława Kempnego - przepis z sieci

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information