CYKORIA ZAPIEKANA Z SZYNKĄ - Les endives au jambon
Wpisany przez Administrator
czwartek, 25 stycznia 2007 20:53
Liczyć na każda porcję 1 cykorie i 1 plaster szynki. Należy przewidzieć dwie porcje na każdą osobę. Sos pomidorowy + przyprawy + kieliszek białego wina + parmezan Cykorie posolić i popieprzyć i włożyć do garnuszka z małą ilością masła. Dusić powoli do miękkości 15-20 min. Przygotować półmisek płaski idący do pieca : posmarować dno masłem (oliwą). Zawinąć każdą cykorię w plaster szynki, ułożyć rurki obok siebie na półmisku. Podnieść smak sosu pomidorowego musztardą i białym winem albo porto, wylać sos na ruloniki, posypać parmezanem i do pieca, aż się zapiecze. To jest doskonała gorąca przystawka, tym bardziej, że można przygotować całe danie rano i dopiero w odpowiednim momencie wsunąć do pieca. Amicalement Paul Urstein
Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.