Menu Content/Inhalt
GRUSZKA MIŁOSNA Z KREWETKAMI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 29 stycznia 2007 21:57
2 nieduże bakłażany, 2 szklanki małych krewetek, 1/2 szklanki gęstej śmietany, 1/2 szklanki majonezu, 1/3 szklanki tartego parmezanu, 1/3 szklanki tartej bułki, 1 łyżka świeżej lub 1 łyżeczka suszonej bazylii, sól
Bakłażany opiec ze wszystkich stron w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Obrać ze skórki, ostudzić, każdy przekroić na pół i wydrążyć zostawiając dwucentymetrową ściankę. Wypełnić wydrążenie osączonymi krewetkami. Ułożyć bakłażany w żaroodpornym naczyniu. Śmietanę wymieszać z majonezem i tym sosem polać bakłażany, posypać parmezanem, tartą bułką i bazylią. Zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp.180 °C.
wg Magicznej Kuchni nr 2/1998
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information