Menu Content/Inhalt
KARP W ŚMIETANIE PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
sobota, 03 lutego 2007 19:29
(przepis na 4 porcje)
4 dzwonka karpia, 4 duże cebule, 250g dobrej tłustej śmietany, masło do smażenia, sól, pieprz, cytryna
Dzwonka karpia natrzeć solą i pieprzem, skropić obficie sokiem z cytryny i odstawić na godziną. Cebulę pokroić w półtalarki, wrzucić na rozgrzane masło i smażyć na małym ogniu, aż będzie miękka i szklista. Przełożyć do rondla. Na dobrze rozgrzanym maśle usmażyć karpia. Ułożyć rybę na cebuli, zalać śmietaną i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut.

wg Józefa Robaka z Kłodzka
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information