Menu Content/Inhalt
ŚLEDZIE WANDOWE PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
sobota, 03 lutego 2007 20:18
6 filetów śledzi w oleju, łyżka octu, 2 spore cebule,2 łyżki cukru, 2 duże ząbki czosnku, 1 winne jabłko, 1 łyżka oleju, 3 duże łyżki śmietany, sól;
Śledzie pokroić na kawałki, pokropić octem. Cebule pokroić w cieniutkie półplasterki i wymieszać z cukrem. Poobierane jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, czosnek rozetrzeć z niewielką ilością soli. Wymieszać śledzie z cebulą, jabłkiem, czosnkiem, łyżką oleju. Ułożyć w salaterce i polać śmietaną. Odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Podawać z ziemniakami w mundurkach.
wg Wandy Chęć z Kłodzka
Poprawiony: sobota, 03 lutego 2007 20:20
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information