Menu Content/Inhalt
ŚLEDZIE W ZALEWIE MIODOWEJ PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
sobota, 03 lutego 2007 21:33
7-8 filetów śledziowych (matiasy), 2-3 łyżki octu, 3 spore cebule, 1 łyżka miodu, 3/4 szklanki oleju, listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3/4 l wody;
Śledzie wymoczyć ok. 1 godziny, osączyć, pokroić na niewielkie kawałki.
ZALEWA : do wrzącej wody wrzucić listek, ziele, miód, drobniutko pokrojone cebule - gotować ok. 3 minut. Dodać ocet, gotować 2 minuty, odstawić, dolać olej, ostudzić.
Śledzie zalać zimną zalewą, odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
wg Ireny "Paniusi" Góralczyk z Kłodzka
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information