Menu Content/Inhalt
SZWEDZKIE SPOSOBY NA ŚLEDZIE - GUBBRÖRA (mieszanka chłopa, nie rolnika) PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
sobota, 03 lutego 2007 22:45
Były prośby o śledzie. Proszę bardzo, poniżej 1000 i jedna potrawa ze śledzia :)))
Wszystkie przepisy dostałam od Basi Nalepy ze Szwecji.  W ogóle nie myślałam, że ze śledzi takie cuda można robić...... 
1 decylitr = 1 dl = 0,5 szklanki (mniej więcej)
1 puszka ansjovis,  3 jajka na twardo,  1 najchętniej czerwona cebula (można zwykłą),  0,5 pora, 4 łyżki kwaśnej śmietany,  4 łyżki majonezu,  3 łyżki sosu chili (takiego Heinza),  0,5 pokrojonej pietruszki,  4-6 kromek chleba razowego ciemnego;
Wszystko pokroić i wymieszać z majonezem, śmietaną i sosem  chili. Nałożyć na chleb i zjeść ze smakiem ;))  
Poprawiony: sobota, 03 lutego 2007 22:46
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information