PIEROGI Z KAPUSTĄ |
Wpisany przez Dana | |
poniedziałek, 12 lutego 2007 21:01 | |
NADZIENIE: ok. 800 g kiszonej kapusty, 2 cebule, kopiasta łyżka tłuszczu,
DO POLANIA : słoninka, cebula pokrojona w kostkę (jak kto lubi) Kapustę gotować w małej ilości wody, do zagotowania trzymać pod przykryciem. Gdy zagotuje się odkryć na chwilę, po czym przykryć i dogotować. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, usmażyć na jasnozłoty kolor. Ugotowaną kapustę mocno odcisnąć, przepuścić przez maszynkę lub drobno posiekać, dodac podsmażoną cebulę z tłuszczem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Jeżeli szykujemy pierogi na wigilię do polania należy użyć cebulki zeszklonej na oleju. wg Basi Stopińskiej - Chęć
|
|
Poprawiony: wtorek, 11 września 2007 09:17 |