Menu Content/Inhalt
CIASTO NA PIZZĘ PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
środa, 14 lutego 2007 16:43
2 szklanki mąki, 30 g drożdży, szklanka letniej wody, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka cukru, łyżeczka soli.
Mąkę przesiać do miski, zrobić dołek, pokruszyć do niego drożdże, wsypać cukier i dolać trochę wody. Leciutko zamieszać w tym dołku, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na kilkanaście minut. Gdy drożdże ładnie się "ruszą", dodać  soli, oliwy i jeszcze trochę wody. Wyrobić gładkie, sprężyste ciasto. Odstawić pod ściereczką do wyrośnięcia, jeszcze raz zagnieść. Wystarcza na 4 cienkie krążki 24 cm średnicy lub jedną dużą blachę piekarnikową. 
Przepis własny

 

Poprawiony: wtorek, 11 września 2007 08:40
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information