Menu Content/Inhalt
BRZOSKWINIE W KREMIE SEROWYM PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
środa, 21 lutego 2007 17:55
8 brzoskwiń, 15 dag czarnych jagód, 1/2 łyżki cukru;
KREM SEROWY : 1 opakowanie serka homogenizowanego (200 g), 1/2 szklanki mleka lub śmietany, 3-4 łyżki cukru, 5 dag rodzynek, 5 dag posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżeczka soku z cytryny.

Zmiksować ser z mlekiem, aż powstanie krem. Dodać cukier, wymyte rodzynki i orzechy. Wymieszać z sokiem. Płaskie naczynie napełnić kremem. Owoce wymyć, osączyć. Dojrzałe brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, ułożyć na kremie. Półówki brzoskwiń napełnić jagodami i posypać cukrem.
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information