Menu Content/Inhalt
CIASTO NALEŚNIKOWE BEZ PIANY PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
czwartek, 01 marca 2007 17:30
porcja 14-16 naleśników
1 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody, 1 jajko, 1 1/2 szklanki mąki, sól, 2 łyżki oliwy, masło do smażenia
< Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, najlepiej mikserem. Odstawić na ok. 1 godz. aby ciasto `dojrzało` (niekoniecznie).
Nagrzać mocno patelnię, posmarować masłem, aby cała powierzchnia była lśniąca. Nalewać miarką niewielkie ilości ciasta, rozprowadzić po całej patelni. Smażyć na niezbyt silnym, równomiernym ogniu. Gdy lekko stężeje, odwrócić łopatką na drugą stronę, dosmażyć. Wyłożyć na talerz odwrócony do góry dnem.
Przepis własny

 

Poprawiony: wtorek, 11 września 2007 08:37
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information