Menu Content/Inhalt
KAPUŚNIAK Z FASOLĄ PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
środa, 28 marca 2007 21:20
25 dkg kolorowej fasoli, 30 dkg kiszonej  kapusty, 20 dkg wędzonego boczku lub mała golonka, 2 nieduże marchewki, 1/2 selera, 1pietruszka, listek laurowy, majeranek, czosnek, cząber, cebula, sól, pieprz.
Fasolkę namoczyć na noc, następnego dnia ugotować w wodzie, w której się moczyła, w dość dużym garnku. Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki , seler w słupki, cebulę w piórka. Po godzinie gotowania dodać do fasoli boczek, kiszoną kapustę, warzywa, listek, sól i pieprz. Gotować do miękkości fasoli. Pod koniec gotowania dodać roztarty z solą czosnek, cząber i majeranek. Podawać z pieczywem.
wg przepisu ze starego kalendarza
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information