Menu Content/Inhalt
PAPRYKA Z PASIEKI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 03 września 2007 11:31
1 kg papryki czerwonej, zielonej i żółtej
ZALEWA: 1 szklanka octu, 2 szklanki wody, 3/4 szklanki miodu, kilka łyżek oleju
Strąki wrzucić do wrzątku, sparzyć i obrać ze skórki. Przekroić, usunąć pestki, pokroić na paski i ułożyć w słoikach.
Zagotować wodę z octem, odstawić, dodać miód i zalać paprykę. Słoiki zakręcić i pasteryzować w temp. 85°C przez ok. 10 minut.

Poprawiony: poniedziałek, 03 września 2007 12:39
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information