Menu Content/Inhalt
PAPRYKA MARYNOWANA Z VERACRUZ PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 03 września 2007 12:37
5 kg papryki czerwonej, 203 strączki czerwonej czuszki lub chili;
ZALEWA: 5 szklanek wody, 1 szklanka octu, 5 goździków, 5 ziaren ziela angielskiego, szczypta startej gałki muszkatołowej, 2 łyżki cukru (100g), 1 łyżka soli (50g), gorczyca, czrny pieprz, gałązka estragonu
Czerwoną paprykę sparzyć i obrać ze skórki, przekroić usunąć gniazda nasienne i pestki. Chili pokroić w krążki, może być razem z nasionami, wówczas marynata będzie pikantniejsza. Paprykę ułożyć w słokach, do każdeko dodać kilka krążków chili, nieco gorczycy i 3-4 ziarenka pieprzu.
Wodę zagotować z przyprawami i octem, wrzątek wlać do słoików z papryką. Zamknąć i pasteryzować ok. 20 minut w temp. 85°C.
Poprawiony: poniedziałek, 03 września 2007 13:40
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information