KARTOFLANY SELER |
Wpisany przez Dana | |||
wtorek, 04 września 2007 21:22 | |||
6 dużych kartofli, 1 duży seler, 1 cebula,
SOS : 1 gotowane żółtko, łyżeczka cukru, łyżeczka musztardy, 3 - 4 łyżki śmietany, łyżka octu winnego (albo soku z cytryny). Seler i ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Obrać ze skórki, ostudzić, pokrajać w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Przygotować sos : żółtka utrzeć drewnianą łyżką, dodać szczyptę soli i po kolei resztę ingrediencji. Dobrze utrzeć, polać tym sosem pokrojone jarzyny. Podawać do pieczeni cielęcej w sosie tatarskim lub do sztuki mięsa. Przepis własny
|
|||
Poprawiony: wtorek, 04 września 2007 21:41 |