Menu Content/Inhalt
KARTOFLANY SELER PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
wtorek, 04 września 2007 21:22
6 dużych kartofli, 1 duży seler, 1 cebula,
SOS : 1 gotowane żółtko, łyżeczka cukru, łyżeczka musztardy, 3 - 4 łyżki śmietany, łyżka octu winnego (albo soku z cytryny).

Seler i ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Obrać ze skórki, ostudzić, pokrajać w plasterki, cebulę w drobną kostkę.
Przygotować sos : żółtka utrzeć drewnianą łyżką, dodać szczyptę soli i po kolei resztę ingrediencji. Dobrze utrzeć, polać tym sosem pokrojone jarzyny.
Podawać do pieczeni cielęcej w sosie tatarskim lub do sztuki mięsa.
Przepis własny
Poprawiony: wtorek, 04 września 2007 21:41
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information