Menu Content/Inhalt
MAJONEZOWY PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
środa, 05 września 2007 12:24
Surowe żółtko, 1 łyżeczka musztardy, 1 szklanka dobrego oleju, sól, szczypta cukru i pieprzu, 1 łyżka soku z cytryny
W szklanej lub kamiennej misce dokładnie rozetrzeć drewnianym wałkiem żółtko z musztardą, cukrem i sokiem cytrynowym. Stale rozcierając wlewać niewielkimi porcjami olej. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji doprawić solą i pieprzem. Można ewentualnie rozrzedzić śmietaną lub jogurtem naturalnym.
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information