SZYNKOWE SAKIEWKI Z SAŁATKĄ KORNISZONOWĄ |
![]() |
![]() |
![]() |
Wpisany przez Dana | |||
czwartek, 06 września 2007 19:30 | |||
Przepis na 6 porcji
12 dużych plastrów gotowanej szynki, 6 jaj, 1 por, 6 malutkich korniszonów, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, sól, pieprz Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na połowy. Białą część pora dokładnie umyć i pokroić na cieniutkie półplasterki, korniszony - w plasterki. Majonez wymieszać z jogurtem i z pokrojonymi warzywami. Doprawić solą i pieprzem. Na plaster szynki położyć połówkę jajka, łyżkę sałatki założyć brzegi na górze i spiąć wykałaczką, a jeszcze lepiej cawiązać szczypiorkiem. Układać na liściach sałaty. wg Ireny Rogowskiej-Chęć z Kłodzka
|