Menu Content/Inhalt
PASTA DO CHLEBA - AWANTURKA PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
czwartek, 06 września 2007 19:38
200 g bryndzy, 50 g rokpolu, mała puszka wędzonych szprotek w oleju, cebula, pół łyżeczki mielonego pieprzu, szczypta cukru, 2 łyżeczki kaparów, 2-3 małe pomidorki, 2-3 liście zielonej sałaty, kilka gałązek zielonej pietruszki
Szprotki razem z olejem włożyć do salaterki lub glinianej miseczki, dokładnie rozgnieść widelcem, dodać pieprz, cukier, drobniutko posiekaną cebulę oraz bryndzę i pokruszony rokpol. Utrzeć na jednolitą gładką masę, przykryć, schłodzić. Przed podaniem posypać opłukanymi kaparami, udekorować zieloną pietruszką i ćwiartkami pomidorków.
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information