Deprecated: Function split() is deprecated in /home/dana/domains/kuchnia.com.pl/public_html/templates/madeyourweb/index.php on line 3
JAJA NADZIEWANE MUSZTARDĄ
Menu Content/Inhalt
JAJA NADZIEWANE MUSZTARDĄ PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
czwartek, 06 września 2007 19:47
5 jaj, 1 czerstwa bułka, 1 nieduża cebula, 1 łyżka masła, 2 łyżki musztardy, sól, pieprz, natka pietruszki;
10 kromek chleba, masło, żółty ser, przybranie sezonowe

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na pół, delikatnie wybrać żółtka i odłożyć.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać, lekko zrumienić na tłuszczu. Żółtka, cebulę, bułkę zemleć, dodać musztardę, posiekaną natkę, sól, pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Nakładać nadzienie w białka nadając połówką kształt całych jaj. Chleb obrać ze skórki, krajać na cieniutkie kromeczki długości i szerokości jaj. Na chlebie układać jaja, przybrać żółtym serem i sezonowymi barwnymi dodatkami.
Podawać na szklanym półmisku.
wg Zofii Czerny
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information