NAPÓJ GRUSZKOWO-CYNAMONOWY |
Wpisany przez Administrator | |||
poniedziałek, 10 września 2007 18:26 | |||
Proporcje na 2 porcje
1 dojrzała soczysta gruszka, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki słodkiej śmietanki, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 200 ml mleka Gruszkę umyć, obrać, wykroić gniazda, pokroić na kawałki i zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Nadal miksując dodawać śmietanę i cynamon, a zwalniając obroty miksera do najniższego poziomu dodawać mleko. Podawać ze słomkami. wg Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
|