Menu Content/Inhalt
KOTLETY DE VOLAILLE PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 10 września 2007 20:40
przepis na  2 porcje
Pierś z dużej kury z małą kostką mostkową, 15 dkg masła, 1 jajko, tarta bułka, tłuszcz do smażenia
Z piersi zdjąć skórę, oddzielić małe fileciki od spodu i rozbić je jak najcieniej. Rozbić tłuczkiem płaty na grubości ok. 3mm  Na wierzchu ułożyć rozbite fileciki i wałeczki masła. Zwinąć brzegi tak by zachodziły jeden na drugi. Tak uformowane kotlety panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto. Podawać z jarzynami z wody i frytkami.
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information