KURCZAK W MUSZTARDZIE DIJON |
Wpisany przez Administrator | |||
poniedziałek, 10 września 2007 20:53 | |||
6 piersi z kurczaka, bez skóry i kości, 3 łyżki masła, 180ml majonezu, 3 łyżki musztardy Dijon, 25g sera parmezan, 35g przyprawionej tartej bułki
Kurczaka umyć i wysuszyć. Masło rozgrzać, kurczaka smażyć, aż będzie dobrze upieczony w środku; czas smażenia zależy od grubości fileta. Ułożyć na blasze do pieczenia, piekarnik rozgrzać do 200C. Majonez, musztardę i ser wymieszać, rozsmarować grubą warstwą po filetach. Posypać tartą bułką i piec przez 10 min, aż nabiorą złotobrązowego koloru. wg Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. - z sieci
|