Menu Content/Inhalt
PULPETY Z KURCZAKA PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 10 września 2007 21:14
ok. 1/2 kg mięsa z kurczaka, 1 czerstwa bułka (kajzerka), 1 szklanka mleka, 1 jajko, sól, pieprz, 1/2 rosołu z kury;
SOS KOPERKOWY : 3 kopiaste łyżki siekanego koperku, 1/2 l rosołu z kury , 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, sól

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso zmielić razem z bułką. Dodać jajko, sól, pieprz, dobrze wymieszać. W rondli zagotować rosół. Uformowane w nieduże kulki mięso wkładać do rondelka, gotować 20 - 25 minut.
Przygotować sos : z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić zimnym rosołem, zagotować, dodać koperek. Doprawić do smaku solę i pieprzem. Można dodać 1 - 2 łyżki śmietany.
Gorące pulpety włożyć do sosu, odstawić na kilka minut. Podawać z młodymi ziemniakami, młodą kapustą, sałatką z pomidorów i szczypiorku.
Przepis własny
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information