Menu Content/Inhalt
KURCZAK W ŚMIETANIE PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 10 września 2007 21:19
Porcja dla 4 osób
4 filety z kurczaka, 25 dkg świeżych pieczarek, szklanka śmietany, 3 łyżki masła, sól, pieprz, sok z 1 cytryny;
Filety lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć pieprzem i zrumienić na patelni na 2 łyżkach masła. Przełożyć do rondla, dodać pieczarki pokrojone w większe kawałki (jeżeli są małe, mogą być w całości), posolić, zalać śmietaną. Wstawić do gorącego piekarnika i dusić ok. 30 minut. Doprawić sokiem z cytryny.
Podawać z ryżem na sypko i surówkami
Przepis własny
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information