![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
wsypać mąkę do miski, zrobić dołek, dodać sól i tyle wody, aby zagnieść niezbyt twarde ciasto;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
rozwałkowywać partiami, podsypując mało mąki;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
z ciasta wyciąć krążki (szklanką), rozmieszczając je jak najbliżej siebie;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
ścinki zebrać, zagnieść powtórnie;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
na wszystkie krążki nałożyć nadzienie;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
zlepiać pierogi, uważając aby nadzienie nie dostało się pomiędzy brzegi;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
układać na ściereczce;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
ze ścinków przyrządzić resztę pierogów;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
roztopić tłuszcz przewidziany w przepisie do polania pierogów;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
ugotować pierogi, wybrać łyżką cedzakową;
![Przykładowy obraz](/images/stories/Arro34e2.gif)
ułożyć na półmisku, polać tłuszczem, nakryć, postawić na naczyniu z gorącą wodą lub natychmiast podawać.