RAFAELLO STAŃCZYSZYNKI |
Wpisany przez Dana | |
piątek, 28 września 2007 17:16 | |
BISZKOPT : 8 jaj, 2 szklanki mąki, 2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki octu MASA: 1/2 litra śmietany 30%, 2 opakowania "śnieżki", 100 g wiórek kokosowych, 250 ml likieru Advocat Polewa z białej czekolady BISZKOPT: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, proszek wymieszany z mąką i ocet. Upiec w prostokątnej blasze. Gdy przestygnie przekroić na 2 placki, jeden włożyć z powrotem do blaszki, drugi pokroić w kostkę - dodamy go do masy. MASA: Ubić śmietanę ze "śnieżką", dodać wiórki kokosowe, Advocat, kostkę biszkoptową. Wymieszać delikatnie wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać. Rozpuścić polewę wg przepisu, polać ciasto wg Małgorzaty Stańczyszyn z Kłodzka
|