Menu Content/Inhalt
NADZIEWANY CHLEB PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
niedziela, 21 stycznia 2007 22:47
Składniki na ok. 30 kromekPrzykładowy obraz
100 g masła, 3 małe topione serki (100g), po 1 łyżeczce łagodnej i ostrej musztardy, 2 ugotowane na twardo jaja, 100 g sera żółtego, 100 g szynki gotowanej, 1 średni ogórek konserwowy, 1 łyżka siekanej natki, długa bułka (bagietka, wrocławska, baton)
Masło i serki wymieszać z musztardą. Jaja podzielić na połówki, żółtka przetrzeć przez sito. Białko, ogórek, ser i szynkę pokroić w kostkę, wszystko wymieszać z masą serową i posiekaną natką, przyprawić na ostro solą i pieprzem. Bułkę przekroić na pół, ostrym, długim nożem usunąć miąższ, nałożyć farsz. Bułkę owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Następnie pokroić bardzo ostrym nożem.
Przepis własny
Poprawiony: czwartek, 06 września 2007 19:54
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information