GRZYBOWA ROLADA |
Wpisany przez Administrator | |
niedziela, 21 stycznia 2007 22:48 | |
4 całe jajka, szczypta soli i pieprzu, 4 łyżki mąki, masło, grzyby
4 całe jajka ubić do spienienia, dodać szczyptę soli i pieprzu oraz 4 łyżki mąki i ubijać dalej na gładką, płynną masę. Na podłużnej blaszce roztapić i rozgrzać masło, wylać przygotowane ciasto, wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 20-30 min. Upieczone ciasto pokryć uduszonymi na gęsto grzybami, zwinąć w rulon, kroić skośne plastry. Podawać można na przystawkę lub jako garnitur do półmiska z pieczystym. Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. - przepis z sieci
|
|
Poprawiony: wtorek, 04 września 2007 16:37 |