FLAKI ZAPIEKANE |
Wpisany przez Administrator | |
poniedziałek, 22 stycznia 2007 19:02 | |
Polecam zapiekane, a nie tradycyjnie rzadkie, zrobić należy następująco: 1. Ugotować posolone z włoszczyzną 2. odcedzić (najlepiej zrobić to w ten sposób, ze gotować w zawiniątku z gazy i nie mam problemu z fafułami z jarzyn) 3. pokroić i zetrzeć świeżą marchewkę pietruszkę i selera na grubej tarce (bron boże te wymoczone "flaczki" jarzyn, z którymi się gotowały) 4. włożyć do blachy, albo jakiegoś żaroodpornego, posolić, popieprzyć, pomajerankować. 5. Z wierzchu obsypać tartym żółtym serkiem (lepszy ostry niż łagodny) 6. Zapiec w piekarniku Oczywiście podane z winkiem czerwonym są najlepsze. Szczytem szczęścia są tez flaki sarnie, ale to tylko do zdobycia od myśliwego.
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
- przepis z sieci
|
|
Poprawiony: wtorek, 30 stycznia 2007 21:05 |