Menu Content/Inhalt


KLUSECZKI FRANCUSKIE PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 12 lutego 2007 22:21
2 jaja, kopiasta łyżka masła, kopiasta łyżka mąki, sól
Masło utrzeć, dodać żółtka, ucierać. Ubić pianę z białek. Wykładać na żółtka na przemian pianę i mąkę, posolić, wymieszać delikatnie. Gdyby ciasto było za rzadkie dodać mąki. Łyżką maczaną we wrzącej wodzie nabierać ciasto i kłaść małe , podłużne kluseczki na wodę lub na zupę. Zagotować pod przykryciem.
wg KUCHNI POLSKIEJ pod red. St. Bergera

 

Poprawiony: wtorek, 11 września 2007 08:50
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 następna > ostatnia >>

Strona 3 z 4


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information