Deprecated: Function split() is deprecated in /home/dana/domains/kuchnia.com.pl/public_html/templates/madeyourweb/index.php on line 3
Drób
Menu Content/Inhalt
Drób
KURCZĘTA PO POLSKU PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 10 września 2007 20:33
(Na 1 osobę - 1/2 kurczęcia)
3 młode kurczaki, 3 kurze żołądki, 3 wątróbki, 1 czerstwa bułka (kajzerka), 5-6 łyżek masła, 3 jajka, 3 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz, ew. tarta bułka
Kurczaki dobrze umyć, osuszyć, natrzeć solą. Przygotować następujący farsz: żołądki ugotować, pod koniec gotowania wrzucić na chwilkę wątróbki. Bułkę namoczyć w mleku. Odsączone żołądki i wątróbkę wraz z odciśniętą bułką przepuścić przez maszynkę. 2 łyżki masła utrzeć dodając po kolei 3 żółtka, zmielone podroby z bułką, posiekany koperek, sól, pieprz do smaku. Ubić pianę z 3 białek, dodać do masy, ostrożnie wymieszać. Jeśli za rzadka - dodać bułki tartej (powinna mieć konsystencję ciasta biszkoptowego). Nadziać kurczęta, zaszyć nicią bawełnianą. W brytfannie rozgrzać 2-3 łyżki masła, ułożyć kurczęta, wstawić do piekarnika, piec ok. 1 godz, polewając tłuszczem i wodą. Po upieczeniu usunąć nitkę, przekroić kurczaki na pół, układać na podłużnym półmisku, oblać częścią sosu, resztę podać w sosjerce.
Podawać z ziemniakami pieczonymi i zieloną sałatą ze śmietaną.
Przepis rodzinny
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 następna > ostatnia >>

Strona 4 z 4


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information