Menu Content/Inhalt
Napoje
TROPIKALNE SŁOŃCE PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 10 września 2007 20:26
Proporcje na 2 porcje
Sok z połowy różowego grejpfruta zmiksować z miąższem 1 niewielkiego mango i cukrem, pod koniec dodać maślankę. W kieliszku przybrać listkiem melisy lub mięty.
wg Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. <
 
NAPÓJ KEFIROWO-JAGODOWY PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 10 września 2007 20:19
Przebrane borówki zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny, na końcu dodawać kefir. Wlewać do wysokich szkalnek z kostkami lodu, ozdobić bitą śmietaną. Podawać ze słomką
wg Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
 
MELBA PRZEZ SŁOMKĘ PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 10 września 2007 18:48
Proporcje na 2 porcje
50 g malin, 1 łyżeczka cukru, 1 duża brzoskwinia, 2 łyżki słodkiej śmietanki, 2 kulki lodów waniliowych, 200 ml bardzo zimnego, pełnotłustego mleka
2 maliny odłożyć do dekoracji, resztę rozgnieść widelcem, połączyć z połową cukru i rozłożyć na dno dwóch szklanek. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć skórkę, rozkroić, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki i dokładnie zmiksować ze śmietaną i resztą cukru. Mus przełożyć do dzbanka, dodać lody i całość ubić na krem. Dodać mleko i dokładnie wymieszać.
Napój rozlać do szklanek, a na wierzch położyć malinę. Podawać z grubymi słomkami.
 
KARDYNAŁ PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 10 września 2007 18:28
Proporcje na 2 porcje
100 g truskawek, 50 g malin, 1 łyżka cukru, 250 ml bardzo zimnego, pełnotłustego mleka, 1-2 łyżki bitej śmietany, 1 łyżeczka posiekanych migdałów, 1 łyżeczka posiekanych pistacji
Owoce rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem. Mleko ubić w dzbanku ręczną trzepaczką na pianę. Ciągle mieszając, dodawać rozgniecione owoce. Napój rozlać do wysokich szklanek, każdą przybrać bitą śmietaną, oprószyć bakaliami i podawać z grubymi słomkami.
wg Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
 
NAPÓJ GRUSZKOWO-CYNAMONOWY PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 10 września 2007 18:26
Proporcje na 2 porcje
1 dojrzała soczysta gruszka, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki słodkiej śmietanki, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 200 ml mleka
Gruszkę umyć, obrać, wykroić gniazda, pokroić na kawałki i zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Nadal miksując dodawać śmietanę i cynamon, a zwalniając obroty miksera do najniższego poziomu dodawać mleko. Podawać ze słomkami.
wg Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 2


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information