Wpisany przez Administrator
|
poniedziałek, 10 września 2007 20:26 |
Proporcje na 2 porcje Sok z połowy różowego grejpfruta zmiksować z miąższem 1 niewielkiego mango i cukrem, pod koniec dodać maślankę. W kieliszku przybrać listkiem melisy lub mięty. wg
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
< |
|
Wpisany przez Administrator
|
poniedziałek, 10 września 2007 20:19 |
Przebrane borówki zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny, na końcu dodawać kefir. Wlewać do wysokich szkalnek z kostkami lodu, ozdobić bitą śmietaną. Podawać ze słomką wg
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
|
Wpisany przez Administrator
|
poniedziałek, 10 września 2007 18:48 |
Proporcje na 2 porcje 50 g malin, 1 łyżeczka cukru, 1 duża brzoskwinia, 2 łyżki słodkiej śmietanki, 2 kulki lodów waniliowych, 200 ml bardzo zimnego, pełnotłustego mleka 2 maliny odłożyć do dekoracji, resztę rozgnieść widelcem, połączyć z połową cukru i rozłożyć na dno dwóch szklanek. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć skórkę, rozkroić, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki i dokładnie zmiksować ze śmietaną i resztą cukru. Mus przełożyć do dzbanka, dodać lody i całość ubić na krem. Dodać mleko i dokładnie wymieszać. Napój rozlać do szklanek, a na wierzch położyć malinę. Podawać z grubymi słomkami. |
|
Wpisany przez Administrator
|
poniedziałek, 10 września 2007 18:28 |
Proporcje na 2 porcje 100 g truskawek, 50 g malin, 1 łyżka cukru, 250 ml bardzo zimnego, pełnotłustego mleka, 1-2 łyżki bitej śmietany, 1 łyżeczka posiekanych migdałów, 1 łyżeczka posiekanych pistacji Owoce rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem. Mleko ubić w dzbanku ręczną trzepaczką na pianę. Ciągle mieszając, dodawać rozgniecione owoce. Napój rozlać do wysokich szklanek, każdą przybrać bitą śmietaną, oprószyć bakaliami i podawać z grubymi słomkami. wg
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
|
NAPÓJ GRUSZKOWO-CYNAMONOWY |
|
|
|
Wpisany przez Administrator
|
poniedziałek, 10 września 2007 18:26 |
Proporcje na 2 porcje 1 dojrzała soczysta gruszka, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki słodkiej śmietanki, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 200 ml mleka Gruszkę umyć, obrać, wykroić gniazda, pokroić na kawałki i zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Nadal miksując dodawać śmietanę i cynamon, a zwalniając obroty miksera do najniższego poziomu dodawać mleko. Podawać ze słomkami. wg
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
|
|
|
|
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>
|
Strona 1 z 2 |