MUFFINY MARCHEWKOWE Drukuj
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 01 czerwca 2009 21:03

CARROT - CREAM CHEESE MUFFINS  (zdrowe i naprawdę dobre)
 300g mąki, 50g cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g utartej marchewki , 50g rodzynków, 50 g roztopionego masła, ½ pomarańczy, ½ szklanki mleka kwaśnego, 2 jajka, 1 łyżeczka cynamonu, 100 g tłustego twarogu (np. philadelphia), 50 g orzechów włoskich;
Zmieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia  w misce. Dodać marchewkę i rodzynki, dokładnie wymieszać. Dodać masło, sok z pomarańczy, mleko kwaśne, jajka i cynamon. Wymieszać dokładnie. Wlać do foremek, na koniec wcisnąć do ciasta  kawałki sera. Na wierzch położyć połówki orzecha włoskiego albo marcepanowe marcheweczki.
Piec około 30 minut w temp.175 °C.
Barbara Nalepa

Poprawiony: poniedziałek, 01 czerwca 2009 21:12
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information