SZYNKOWE SAKIEWKI Z SAŁATKĄ KORNISZONOWĄ Drukuj
Wpisany przez Dana   
czwartek, 06 września 2007 19:30
Przepis na 6 porcji
12 dużych plastrów gotowanej szynki, 6 jaj, 1 por, 6 malutkich korniszonów, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, sól, pieprz

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na połowy.
Białą część pora dokładnie umyć i pokroić na cieniutkie półplasterki, korniszony - w plasterki. Majonez wymieszać z jogurtem i z pokrojonymi warzywami. Doprawić solą i pieprzem.
Na plaster szynki położyć połówkę jajka, łyżkę sałatki założyć brzegi na górze i spiąć wykałaczką, a jeszcze lepiej cawiązać szczypiorkiem. Układać na liściach sałaty.
wg Ireny Rogowskiej-Chęć z Kłodzka
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information