JAJA MARYNOWANE WARZYWNE Drukuj
Wpisany przez Dana   
piątek, 21 marca 2008 00:14
10 jajPrzykładowy obraz
ZALEWA : 2 łyżeczki soli,  2 szklanki octu winnego, 2 szklanki wody, 1 łyżeczka pieprzu czarnego,
kilka gałązek natki, 3-4 małe czerwone strączki chili, 3-4 ząbki czosnku, kilka malutkuch kiełbasek, czerwona cebula
Zagotować wodę, dodać ocet, sól, pieprz, wymieszać. Cebulę pokroić w talarki. Jajka ugotować na twardo, poobierać ze skorupek i natychmiast włożyć do gorącej zalewy przekładając kiełbaskami, chili, plastrami cebuli, czosnkiem i gałązkami natki. Odstawić na kilka godzin, żeby dobrze przeszły aromatem. Podawać z zimnymi sosami.
Bardzo dekoracyjnie wygląda ta marynata w szklanym słoju.
Poprawiony: piątek, 21 marca 2008 00:28
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information