FLAKI ZAPIEKANE Drukuj
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 22 stycznia 2007 19:02
 
 
Polecam zapiekane, a nie tradycyjnie rzadkie, zrobić należy następująco:
1. Ugotować posolone z włoszczyzną
2. odcedzić (najlepiej zrobić to w ten sposób, ze gotować w zawiniątku z gazy i nie mam problemu z fafułami z jarzyn)
3. pokroić i zetrzeć świeżą marchewkę pietruszkę i selera na grubej tarce (bron boże te wymoczone "flaczki" jarzyn, z którymi się gotowały)
4. włożyć do blachy, albo jakiegoś żaroodpornego, posolić, popieprzyć, pomajerankować.
5. Z wierzchu obsypać tartym żółtym serkiem (lepszy ostry niż łagodny)
6. Zapiec w piekarniku
Oczywiście podane z winkiem czerwonym są najlepsze. Szczytem szczęścia są tez flaki sarnie, ale to tylko do zdobycia od myśliwego.
 
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. - przepis z sieci
Poprawiony: wtorek, 30 stycznia 2007 21:05
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information