CORN CHOWDER Drukuj
Wpisany przez Dana   
czwartek, 29 marca 2007 19:58
3 średnie ziemniaki, 2 łodygi selera, 1 cebula, 2 łyżki oliwy, 3 łyżki masła, 3 łyżki mąki, 1 szklanka mleka, 2 szklanki kukurydzy, 2 szklanki rosołu lub bulionu, majeranek, pieprz, sól.
Ziemniaki obrać, pokroić w dużą kostkę. Seler pokroić drobno. Cebulę obrać i posiekać drobno. W średnim garnku zeszklić cebulę w oliwie, dodać seler, poddusić, dodać ziemniaki, podsmażyć lekko. Dodać szklankę rosołu, kukurydzę i przyprawy, dusić 15 minut na małym ogniu, aż ziemniaki zmiękną.
Zrobić jasną zasmażkę z masła i mąki, powoli dodać szklankę rosołu, mieszając, aż będzie gładkie. Dodać mleko, wymieszać, dodać do warzyw. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Doprawić do smaku.
wg MagdalenaB(Bassett)> - przepis z sieci

 

Poprawiony: czwartek, 29 marca 2007 19:58
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information