PIEROGI - ORGANIZACJA PRACY Drukuj
Wpisany przez Dana   
wtorek, 11 września 2007 08:15
CIASTO: 3 szklanki mąki, ok. 1 szklanki wody, szczypta soliPrzykładowy obraz
proporcja na ok. 50 pierogów
Przykładowy obraz przygotować nadzienie wg przepisu
Przykładowy obraz w szerokim, niewysokim garnku postawić wodę do gotowania pierogów
Przykładowy obraz wsypać mąkę do miski, zrobić dołek, dodać sól i tyle wody, aby zagnieść niezbyt twarde ciasto;
Przykładowy obraz rozwałkowywać partiami, podsypując mało mąki;
Przykładowy obraz z ciasta wyciąć krążki (szklanką), rozmieszczając je jak najbliżej siebie;
Przykładowy obraz ścinki zebrać, zagnieść powtórnie;
Przykładowy obraz na wszystkie krążki nałożyć nadzienie;
Przykładowy obraz zlepiać pierogi, uważając aby nadzienie nie dostało się pomiędzy brzegi;
Przykładowy obraz układać na ściereczce;
Przykładowy obraz ze ścinków przyrządzić resztę pierogów;
Przykładowy obraz roztopić tłuszcz przewidziany w przepisie do polania pierogów;
Przykładowy obraz ugotować pierogi, wybrać łyżką cedzakową;
Przykładowy obraz ułożyć na półmisku, polać tłuszczem, nakryć, postawić na naczyniu z gorącą wodą lub natychmiast podawać.
Poprawiony: wtorek, 11 września 2007 08:28
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information