ZACIERKI Z GRZYBAMI I CEBULĄ Drukuj
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 12 lutego 2007 22:19
2 szklanki mąki, 2-3 jajka, 6-8 łyżek wody, ok. 30 g suszonych grzybów, 3 średnie cebule, 5 dkg słoniny
Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać wodę, zagnieść twarde ciasto. Bardzo starannie wyrobić.
Grzyby opłukać, ugotować, odparować, drobno posiekać. Ciasto zetrzeć na tarce o dużych otworach. Gotować w osolonej wodzie pod przykryciem ok. 5 minut.
Słoninę stopić, skwarki odsunąć na bok. Obraną i pokrajaną w drobną kosteczkę cebulę zrumienić na tłuszczu. Połączyć cebulę z grzybami i ze słoniną. Zacierki odcedzić, przelać gorącą wodą, osączyć, wymieszać z cebulą.
wg Wandy Chęciowej

 

Poprawiony: wtorek, 11 września 2007 08:51
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information