PIECZONE PIEROGI MAGDALENY Drukuj
Wpisany przez Dana   
wtorek, 13 lutego 2007 16:09
CIASTO : 220 g mąki, 110 g masła, 1/4 łyżeczki soli, 3 łyżki kwaśnej śmietany
NADZIENIE :1/4 kg pieczarek, garść suszonych grzybów, 1/2 szklanki ugotowanego ryżu, 2 łyżki masła, 1 jajko, sól, pieprz

CIASTO : Posiekać nożem, zagnieść widelcem i czubkami palców, zawinąć w folię, schłodzić 30 minut.
NADZIENIE :Posiekać świeże grzyby, podsmażyć na maśle, suszone grzyby zalać wrzątkiem, przykryć na 10 minut, posiekać, dodać do patelni, podsmażyć chwilę. Przełożyć do miski, dodać ryż, przyprawy, jajko, wymieszać dobrze. Rozgrzać piec do 200C. Rozwałkować ciasto cienko, wykrawać okrągłe (na półksiężyce) lub kwadraty (jak duże uszka), nałożyć farsz, piec na nieposmarowanej blasze 10 minut, posmarować pierogi rozbełtanym jajkiem, piec jeszcze10 minut, lub aż będą brązowe.
wg Magdaleny Bassett z Kalifornii
Poprawiony: wtorek, 11 września 2007 08:45
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information