NALEŚNIKI ZE ŚWIEŻYMI GRZYBAMI Drukuj
Wpisany przez Dana   
czwartek, 01 marca 2007 19:46
NADZIENIE : 50 dkg świeżych grzybów, 1 duża cebula, łyżka tłuszczu, 1/8l śmietany, płaska łyżka mąki, sól, pieprz
Przygotować ciasto naleśnikowe według przepisu naleśniki bez piany . Usmażyć 10 grubszych naleśników.
Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować drobno, dodać pokrojoną cebulę, trochę wody, tłuszczu i dusić do miękkości, odparowując wywar. Gdy grzyby miękkie podprawić mąką i śmietaną (masa ma być gęsta), dodać soli i pieprzu do smaku.
Naleśniki rozłożyć, na każdy nałożyć porcję grzybów, równo rozsmarować. Każdy naleśnik zwinąć w krótki wałeczek. Małe naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć paszteciki dwiema warstwami, skropić tłuszczem i silnie zagrzać w gorącym piekarniku, uważając aby nie wysuszyć zapiekanki.
wg KUCHNI POLSKIEJ pod red St. Bergera
Poprawiony: wtorek, 11 września 2007 08:33
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information