GĘSIA WĄTRÓBKA DUSZONA Drukuj
Wpisany przez Dana   
środa, 12 września 2007 11:38
Gęsie wątróbki, kilka pasków słoniny, łyżka tłuszczu, 2 cebule, 1 marchewka, mała pietruszka, kawałek selera, parę pieczarek, 1/2 szklanki mleka, 1 szklanka rosołu, 3 - 4 łyżki śmietany, sól
Dużą, piękną wątróbkę namoczyć w mleku, a po wyjęciu z mleka wypłukać dobrze w wodzie i naszpikować cienkimi paskami świeżej słoninki. Do rondla dać łyżkę świeżego masła, cebulę, włoszczyznę, pieczarki i dusić pod przykryciem. Po kwadransie dać rosołu i śmiemtanę, wszystko razem osolić i zagotować.
Podając, ułożyć na półmisku wątróbkę, ładnie pokrojoną w plastry, oblać przefasowanym sosem.
wg Aliny Gniewkowskiej

 

 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information