SKRZYDEŁKA IMBIROWE W MIODOWEJ GLZURZE |
Wpisany przez Dana | |||
poniedziałek, 10 września 2007 21:25 | |||
10 skrzydełek, imbir, sól, słodka papryka, tłuszcz do pieczenia
NA GLAZURĘ : 1 łyżka miodu, 1 łyżka imbiru, 3 łyżki oleju Skrzydełka starannie umyć i osuszyć, podzielić na 3 części, odłożyć końcówki (np. na zupę). Posypać z dwóch stron imbirem, solą i pieprzem, ułożyć w misce, odstawić na 3-4 godziny do lodówki. W niedużym słoiczku dokładnie wymieszać płynny miód, olej i imbir. Ułożyć skrzydełka w brytgance wysmarowanej tłuszczem.Piec w mocno nagrzanym piekarniku marując glazurą (za pomocą szerokiego pędzla). Można też upiec takie skrzydełka na ruszcie
|