SKRZYDEŁKA IMBIROWE W MIODOWEJ GLZURZE Drukuj
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 10 września 2007 21:25
10 skrzydełek, imbir, sól, słodka papryka, tłuszcz do pieczenia
NA GLAZURĘ : 1 łyżka miodu, 1 łyżka imbiru, 3 łyżki oleju

Skrzydełka starannie umyć i osuszyć, podzielić na 3 części, odłożyć końcówki (np. na zupę). Posypać z dwóch stron imbirem, solą i pieprzem, ułożyć w misce, odstawić na 3-4 godziny do lodówki.
W niedużym słoiczku dokładnie wymieszać płynny miód, olej i imbir.
Ułożyć skrzydełka w brytgance wysmarowanej tłuszczem.Piec w mocno nagrzanym piekarniku marując glazurą (za pomocą szerokiego pędzla).
Można też upiec takie skrzydełka na ruszcie 
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information